Сімдесятирічний ювілей Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни разом з його колективом відзначали народні депутати Григорій Заболотний, Андрій Тетерук та Сергій Кудлаєнко.

Медичний заклад створили далекого 1946-го для лікування та обслуговування воїнів, які повернулися з війни з гітлерівським фашизмом. З часом госпіталь став приймати ще одну категорію пацієнтів — тих, хто пройшов війну в Афганістані. Нині тут надають допомогу ще й учасникам АТО. «З перших днів антитерористичної операції лікарі Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, не маючи відповідних директив чи інструкцій, почали приймати на лікування поранених бійців, — зазначив у своєму виступі перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Загалом понад триста захисників країни отримали найкращі умови для лікування та реабілітації, бо в цьому медичному закладі надають справді високоякісну допомогу. Підтвердженням цих слів є той факт, що вже 15 років поспіль наш госпіталь для ветеранів визнають кращим серед аналогічних лікувальних закладів держави».
За словами Валерія Бабійчука, заслуженого лікаря України, який протягом майже тридцяти років очолює колектив, тут проводять складні операції, а також створили відділення нетрадиційної діагностики та лікування, запровадили новітні високотехнологічні методи.
З нагоди ювілею заклад отримав у подарунок від обласної влади офтальмологічний мікроскоп вартістю чотири мільйони гривень. Не з порожніми руками завітали до колективу й народні депутати. У залі обласної філармонії, де відбувалися урочистості, присутні переглянули документальний фільм, створений до ювілею закладу. Це кінострічка про становлення і розвиток госпіталю, а також про медиків, які стояли біля витоків створення закладу і які нині продовжують благородну справу в лікуванні чи не найскладнішої категорії пацієнтів — ветеранів війни. Валерій Бабійчук зізнався, що в колективі надзвичайно люблять українські пісні. Їх дарували медикам зі сцени кращі художні колективи краю.

Вінницька область.

 

 

 

На знімку: начальник госпіталю ветеранів війни Валерій Бабійчук приймає вітання від депутата облради Людмили Станіславенко.

Фото з сайту Вінницької ОДА.