Начальник Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов назвав звинувачення у сепаратизмі спробою його дискредитації і, щоб спростувати їх, готовий пройти перевірку на детекторі брехні.


— Не знайшовши реальних приводів для критики, провокатори опустилися до брудних закидів на адресу членів моєї сім’ї, — каже Шевцов. — Звинувачення базуються на фотографіях і відео моїх рідних, зроблених під час парадів 9 травня у Севастополі, де мої діти вшановували подвиг наших дідів під час Другої світової війни. Такі фото є в кожної людини.


За словами Шевцова, дискредитація почалася після того, як він взяв на контроль перебіг розслідування низки резонансних кримінальних проваджень, в одному з яких фігурує чоловік місцевої активістки.


Нагадаємо, Шевцов родом із Севастополя. Служив у місцевій міліції. Після окупації Криму перебрався на материкову Україну. Майже рік брав участь в АТО. Деякий час очолював міліцію Чернігова. Сім’я Шевцова залишилася у Севастополі.


Інтернет-користувачі розшукали в соцмережах його спільне фото з російським спортсменом і нардепом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також світлини сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму з радянським прапором. А профілі у соцмережах дружини Шевцова вражають розмаїттям відверто проросійських дописів. Жінка стежить за групами на кшталт «Клуб друзей Путина», «Антимайдан», «Русский мир за Путина» тощо, пише «ТСН».


Вл. інф.