Вісім тисяч найменувань продукції зазначено у договорі про співпрацю між державним концерном «Укроборонпром» і Вінницькою ОДА. 34 промислові підприємства краю заявили про свою готовність взяти участь у їх виробництві.

Перед підписанням договору гендиректор концерну Роман Романов побував на трьох підприємствах — Вінницькому авіаційному заводі, 45-му експериментально-механічному та агрегатному заводах.
— Ми готові купувати та розміщувати на підприємствах області замовлення з виготовлення комплектуючих деталей для всіх видів техніки, що випускається концерном, — наголосив він. — Співпраця вигідна тим, що 80 відсотків коштів буде переказано за попередньою оплатою виробникам, які випускатимуть комплектуючі для потреб оборонної галузі в напрямі імпортозаміщення. Наше завдання — максимально замінити імпортні деталі, розмістивши їх виробництво на вітчизняних підприємствах.
За словами голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, скоординовані дії нададуть можливість не тільки підвищити конкурентоздатність вітчизняної продукції, а й допоможуть розв’язати соціально-економічні проблеми: збереження трудового потенціалу області, створення нових робочих місць. Концерн «Укроборонпром» об’єднує понад сто підприємств оборонно-промислової галузі, на яких вже виготовляють понад 35 відсотків продукції, яку раніше закуповували в Росії. За підсумками минулого року підприємства сплатили понад чотири мільярди грн. податків. Наприкінці 2015-го концерн презентував нову програму розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу «Український щит».

Вінницька область.