Ворожі безпілотники дедалі частіше стали з’являтися над територією 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується в селищі Десна Козелецького району Чернігівської області. Про це на виїзному засіданні Ради оборони Чернігівської області повідомив командир центру генерал-майор Олег Мікац.
«Актуальною нині у нас є боротьба з безпілотними літальними апаратами супротивника, які ми неодноразово спостерігали над нашими об’єктами. Ворог ближче, ніж ми думаємо. Він уже тут», — сказав командир. За його словами, останній випадок появи безпілотника над «Десною» зафіксували минулого тижня. Спроби збити його і попередні літальні апарати зі стрілецької зброї були безуспішними. Тому зараз на захист складів з боєприпасами виставлені зенітки. 23-міліметрова спарена зенітна установка ЗУ-23-2 вже більше 50 років стоїть на озброєнні російської (радянської) армії та армій країн колишніх союзників СРСР.
Служба безпеки України тим часом виявляє біля селища Десна підозрілих осіб, засланих противником для виконання диверсійних завдань.

Чернігівська область.