Напевно, відомий фламандський художник Пітер Брейгель-старший у далекому 1560 році не міг собі уявити, що його картина «Дитячі ігри» стане поштовхом до створення унікальної книги. І можливо, через сотні років вона стоятиме в одному ряду з відомим твором.

Днями у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка (Камерна сцена імені Сергія Данченка) відбулась презентація практико-орієнтованого посібника «Природа дитинства у вимірах герменевтики і наративу», присвяченого 135-річчю з дня заснування Предславинської гімназії №56 Печерського району міста Києва.
У залі аншлаг. Дріб ансамблю барабанщиць створив особливу атмосферу урочистості. На захід завітали гості, учні та їхні батьки, численні друзі Предславинської. Було багато подарунків, квітів, лунали теплі душевні слова.
«Вже майже три роки існує наше власне мистецьке «Арт-Бюро», — каже директор гімназії Діна Петренко. — Це спільний багаторічний проект учнівської, батьківської та педагогічної громади. Ми зацікавили «Мистецький Арсенал», результатом стали укладені угоди про співпрацю і виставки дитячих робіт у його стінах.
Сьогодні ми працюємо над збереженням безцінних колекцій дитячої творчості та над створенням приватного архіву гімназії. Я запрошую вас до подорожі зі Словом сторінками нашої книги, але найцінніший розділ — це дитяча творчість, це відкрите серце нашої гімназії. Серце природи дитинства».
Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян зазначила: «Дитяча творчість та педагогічний креатив стали потужним інструментом для створення мистецького простору виховання. Вдалим результатом творчої співпраці Предславинської гімназії №56, Національного культурно-мистецького музейного комплексу «Мистецький Арсенал» та Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України став випуск практико-орієнтованого посібника «Природа дитинства у вимірах герменевтики і наративу».
Офіційні привітання чергувалися з виступами творчих колективів гімназії. В яскравому театральному перформансі з нами наживо спілкувались персонажі відомої картини Пітера Брейгеля «Дитячі ігри». Свої виступи дарували гостям хор «Веснянка на Предславинській», гурток бального танцю, актори гуртка англомовної театралізованої пісні «Merry Tunes», юні таланти закладу.

 

 

 

Під час концерту учнів гімназії №56 Печерського району Києва.

 

 

 

Директор Предславинської гімназії №56 Печерського району Києва Діна Петренко (ліворуч) та директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян.

Фото автора.