У Києві за участю віце-президента Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича відкрився Український енергетичний форум Інституту Адама Сміта. Його тема — виробництво, диверсифікація та надійність енергопостачання шляхом реформ, прозорості й модернізації. Тим часом біля приміщення, де відбувався форум, тривав інформаційний пікет проти реалізації проекту Канівської ГАЕС. Як зазначають його організатори — Народний Рух України, Національний екологічний центр, Українське козацтво та мешканці села Бучак, — територія, на якій має постати Канівська гідроакумулююча електростанція, межує з південною частиною Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів». До того ж навколо села Бучак, на прибережній смузі, що потрапляє в зону забудови, розташовано 14 археологічних поселень, п’ять городищ і два могильники.
Нагадаємо, цього року очікується початок підготовчих робіт до будівництва станції. Готовність інвестувати в проект підтвердили Міжнародний банк реконструкції та розвитку в обсязі 500 мільйонів доларів і Європейський інвестиційний банк в обсязі 400 мільйонів євро.

Вл. інф.

 

 

Інформаційний пікет проти реалізації проекту Канівської ГАЕС.

 

 

Віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, народний депутат України Ольга Бєлькова.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.