Відповідне рішення ухвалила Київрада. Документ, зокрема, передбачає щорічну матеріальну допомогу членам сімей киян, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва тощо під час участі в Революції Гідності, та щомісячну адресну матеріальну допомогу малолітнім та неповнолітнім дітям, пасинкам, падчеркам загиблих киян.

Документ також передбачає надання щомісячної адресної матеріальної допомоги членам сімей героїв для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг. Родичі можуть претендувати й на компенсацію витрат на стаціонарне лікування. Певні преференції киянам—членам сімей загиблих передбачено також у сфері освіти.
Згідно з пояснювальною запискою, щомісячну матеріальну допомогу на компенсацію житлово-комунальних послуг отримуватимуть 27 сімей — загальна сума на рік 350,9 тис. грн., щорічна матеріальна допомога передбачена також для 27 сімей у загальній сумі 67,5 тис. грн.
Загалом на фінансування додаткових пільг та гарантій родинам Героїв Небесної Сотні у столичному бюджеті передбачено 1,1 млн. грн. Кошти виділятимуться через міську цільову програму «Турбота. Назустріч киянам», повідомили у прес-службі Київради.