Із таким гаслом десятки активістів проти забудов влаштували мітинг біля будівлі прокуратури Києва. Вони протестують проти незаконного захоплення дворів, парків і скверів будівельними компаніями, вирубування багаторічних сосен, хаотичних забудов та бездіяльності влади. Люди вимагають від прокурорів конкретних дій — накласти арешт на неправомірні забудови в рамках кримінальних проваджень і скасувати незаконну приватизацію історичних пам’яток.

 

 

«Кожен куточок Києва охоплений цією будівельною вакханалією, яка може перетворити місто на кам’яні джунглі. Будуються лише висотки і зовсім не приділяється увага соціальним об’єктам, які справді потрібні людям», — обурюється громадська активістка проти забудов Лідія Гончаренко.


Активісти вимагають притягти до відповідальності незаконних забудовників. Також вони висловили свою недовіру прокурорам районів, оскільки ті не реагують належним чином на звернення та акції протестів і нічого не роблять для перевірки незаконних забудов та їх припинення. Люди впевнені, що саме бездіяльність прокурорів призвела до руйнування старовинного будинку 1884 року на вул. Б. Хмельницького, 12-14. Під час акції мітингувальники запалили свічки на спомин про загиблих під завалами цього будинку 25 лютого. Тоді під уламками опинилося вісім осіб. Дві людини загинули, шестеро — тяжкопоранені.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.