Ім’я Петра Гайворонського добре знайоме не лише у його рідному Красноармійську на Донеччині. Знають його як чуйного педагога, краєзнавця, активного громадського діяча та літератора.


Саме як письменника вітали Петра Євгеновича земляки під час презентації його нової книги «Таїни землі», що вийшла у київському видавництві «Леся». На відміну від попередньої книжки «Війна в Донбасі. Скельця калейдоскопу» (про сьогоднішню гібридну війну на cході України), нинішня збірка повістей і новел присвячена подіям сивої давнини. І це не випадково, бо на сюжети творів надихнули численні археологічні розкопки, які він проводив зі своїми учнями. У своїх розповідях автор гармонійно поєднує давно минуле і сучасне, поряд із історичними персонажами діють і нинішні, ті само археологи, знахідки яких поповнюють наші знання про людей, які жили в цих степах багато тисячоліть тому.


Присутні на презентації учні автора, колеги, друзі, представники влади і преси тепло привітали Петра Євгеновича не лише з виходом у світ нового твору, а й з прийняттям його до Національної спілки письменників України. Мені теж приємно приєднатися до привітань, адже давно знайомий з паном Петром та ілюстрував одну з попередніх його книжок. Сподіваюся, що у новому статусі у нього будуть нові видання, а для мене — приємна нагода їх оздобити.

 

На малюнку: Петро Гайворонський (дружній шарж Миколи Капусти).