Меморіальну дошку Олександру Капіносу, який загинув на Майдані, встановили у Вінниці за ініціативи депутата облради Володимира Барцьося. Так тут віддали данину шани Герою України з Тернопільщини.
— Два роки, з 2007-го по 2009-й, Саша працював у Вінниці на україно-польському підприємстві «Барлінек», — розповів Володимир Барцьось. — Його поважали у колективі. Не тільки за сумлінне ставлення до роботи, а й за активну позицію». Одного разу в місті з’явилися плакати із зображенням колоритної фігури козака. Напис закликав берегти й обстоювати українську мову. «У такий спосіб хлопець протестував проти «закону Ківалова—Колісниченка», — продовжує депутат.
Окрім того, Капінос створив у Вінниці молодіжну організацію «Сколоти». «Він першим тут організував ходу пам’яті на честь жертв тоталітарного режиму, репресованих, воїнів ОУН-УПА, — каже Володимир Барцьось. — Навколо нього гуртувалася патріотично налаштована молодь».

Меморіальну дошку встановили на будинку, в якому проживав Олександр Капінос (на знімку). Брат загиблого Сергій, який приїхав з Тернопільщини, каже, що у їхньому селі також є пам’ятна дошка.
18 лютого 2014-го ввечері Сашка було важко поранено біля Будинку профспілок. Лікарі робили все, щоб врятувати хлопця, але наступного дня його серце зупинилося.

Підготував Віктор СКРИПНИК.

Фото автора.