Управління Служби безпеки України Івано-Франківщини закликає мешканців області бути свідомими того, що представники російських спецслужб можуть штучно створювати компрометуючі ситуації і використовувати ці обставини, щоб примусити до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам України.


Так, заробітчанин з Калуша обернув шкоду, яку намагалася через нього завдати Україні країна-агресор, на користь, розповівши про методи роботи ворожих спецслужб. Чоловіка затримали російські правоохоронці за порушення громадського порядку у Москві. У відділку російської поліції з чоловіком провели бесіду співробітники ФСБ РФ і під тиском примусили підписати згоду на співпрацю. Російські вербувальники дали чоловікові завдання підшукувати серед знайомих осіб, які могли б вчинити підпали, вибухи й замовні вбивства на території України. Після повернення додому калушанин повідомив про подію в СБУ.


Ще одного мешканця області, як інформує прес-служба місцевого СБУ, 38-річного іванофранківця співробітники прикордонної служби ФСБ РФ зняли з потяга на станції «Бєлгород» під приводом невідповідності документів.

Співробітники російської спецслужби утримували його у себе понад місяць. Побоюючись за власне життя, чоловік погодився на співпрацю. Усвідомлюючи, що його змусили піти проти власної совісті і держави, чоловік одразу розповів СБУ про всі деталі свого перебування у ФСБ РФ.


Тому управління СБУ закликають не вагаючись звертатися до них. Держава гарантує звільнення від кримінальної відповідальності. Мешканцям області слід телефонувати за номерами (0342) 52-22-95, 59-03-03.

Івано-Франківська область.