Спеціально для розгляду пропозицій винахідника-пенсіонера у Чернігівській обласній раді було створено робочу групу (на знімку) на чолі з заступником голови Арсеном Дідуром.

 

 

Члени робочої групи, до складу якої входять депутати обласної ради та керівники профільних структурних підрозділів виконавчої влади міста та області, обговорили на своєму зібранні поки що одну із майже десятка запропонованих до впровадження і вже запатентованих пропозицій винахідника. Прохання допомогти у впровадженні власних наукових і технічних розробок інженер і винахідник з багаторічним стажем Володимир Кононенко висловив в особистому зверненні до голови обласної ради.


Основою проекту є модернізація застарілого котельного обладнання з доведенням коефіцієнта корисної дії до 90 і вище відсотків. А це, як було наголошено на засіданні робочої групи, не лише дасть можливість економити мільйони гривень на оплату природного газу, а й наполовину, а то й більше, знизить споживання блакитного палива. Адже, як похвалився Володимир Кононенко, після модернізації домашнього котла у власному будинку з опалювальною площею 80 квадратних метрів він за місяць випалює лише 180 кубометрів газу, що дає йому велику економію коштів на інші господарські потреби. Та головне — дає змогу не перевищувати затверджений урядом газовий ліміт.


Члени робочої групи напрацювали відповідне рішення, згідно з яким вони визначаться з обсягом парку опалювальних котлів, які потребують модернізації, а також із підрядниками для виконання цих робіт, представників яких запросять на наступне засідання.

Чернігів.


Фото Віктора КИРІЄНКА.