Завдяки Всеукраїнському громадському благодійному фонду «Серце до серця» реанімаційне відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні отримало 490 шприців Перфузор з голкою для забору медикаментів (на знімку), які забезпечують надточне дозування лікарських препаратів немовлятам. Для пацієнтів застосування цих шприців буде безплатним.

 


— Це дуже серйозна допомога для слабких новонароджених, травмованих дітей віком до одного місяця. Завдяки цим шприцам лікарі зможуть правильно дозувати препарати і сприяти швидкому одужанню найменших пацієнтів, — наголосив головний лікар обласної дитячої лікарні Олександр Карета.


Майже сорока волонтерам з восьми районів області вдалося минулого року під час традиційної, вже десятої, Всеукраїнської акції «Врятуй життя дитині» зібрати приблизно десять тисяч гривень. На ці кошти і придбано дорогоцінні шприци. Раніше під час таких акцій вдавалося зібрати набагато більше грошей, на які, зокрема, було придбано офтальмологічну апаратуру, слухові апарати, інше діагностичне обладнання для медичних закладів Чернігівщини.


До речі, волонтери сподіваються, що наступна акція, яка проходитиме упродовж квітня, також дасть можливість істотно допомогти обласній дитячій лікарні новою апаратурою.

Чернігівська область.


Фото автора.