Освітяни і батьки Корюківського району більше не хочуть залежати від примх і цін газовиків, які цієї зими одразу в шістьох школах відключили тепло.

Причиною стали навіть не борги, а "зависання" між двома нормами -- Кодексом газорозподільних систем і Правилами постачання газу, які дають право обирати постачальника, та Законом "Про здійснення державних закупівель", який зобов'язує обирати постачальника тільки через тендерні процедури. А як обирати, як немає з кого? На підставі непідписання договору "Чернігівгаз" відключав у районі не тільки школи, а й навіть лікарню...
 
За втручання обласної влади у чотирьох навчальних закладах газопостачання відновили, а дві -- Наумівську та Рибинську перевели на опалення твердим паливом. Інші також планують за літо встановити твердопаливні котли. Цього року почала працювати така котельня в Сядринській школі, готова проектно-кошторисна документація для Холминської. За літо в Забарівській школі також планують збудувати нову котельню. Тим паче що дров у лісистому районі вдосталь.


Василь ЧЕПУРНИЙ.


Чернігівська область.

 

Голос України