Акцію протесту під стінами райдержадміністрації у райцентрі Муровані Курилівці на Вінниччині провели учні і вчителі місцевої школи №2. Протестували проти закриття школи.

 

– Наша школа зекономила півмільйона гривень, а її хочуть закрити, – розповіла директор школи Людмила Пушкар. – Про такий «подарунок» вперше дізналася на засіданні колегії районного відділу освіти. Причому, колегію проводили саме на базі нашої школи, тобто кращого навчального закладу. Як відро води на голову вилили.

 

На знімку: під час акції протесту під стінами райдержадміністрації у райцентрі Муровані Курилівці суть своїх вимог її учасники демонстрували на плакатах.

 

Фото надано учасниками акції.

 

Представники батьківського комітету ходили на прийом до голови райдержадміністрації Сергія Ладана. Він обіцяв, що питання оптимізації буде детально вивчатися за участю усіх зацікавлених сторін і тільки тоді прийматимуть рішення. Начальник відділу освіти Петро Багрій заспокоював колектив, що ніхто не збирається закривати школу.

 

– Після всіх запевнень ми дізналися, що в обласний департамент освіти з району передали листа з пропозицією про закриття школи уже з першого вересня нинішнього року, – продовжує директор. – У нас навчається понад 200 учнів. Їх планують перевести в школу №1. Пояснюють це економією коштів. А наша школа протягом року зекономила 505 тисяч гривень. Насамперед на опаленні. У нас встановлено твердопаливні котли, у приміщенні постійно тепло. Економимо на інших витратах. Навіть власні комп’ютери вчителі приносять на уроки. Ми вже продемонстрували економію, а тепер нас хочуть закрити, щоб економити? Парадокс!

 

До приміщення райдержадміністрації прийшли вчителі, учні, батьки дітей. Принесли діжки, палиці, діти гатили ними, як в барабани. Тут же були уже традиційні для акцій протесту – шини. До них вийшли голова РДА Сергій Ладан, його заступник Валерій Козачишин та керівник відділу освіти Петро Багрій. Керівник району знову повторив, що питання уважно вивчається. При прийнятті рішення обов’язково врахують інтереси колективу школи №2.

У райцентрі є ще два освітні заклади – школа №1 та школа-інтернат.

 

Директора школи дехто звинуватив в тому, що втягує у вирішення проблеми дітей.

 

– Нинішнє покоління дітей виросло на двох Майданах, – каже пані Людмила. – Вони активніші, ніж вчителі і їхні батьки. Можна було б заборонити приходити на площу. Нині у школі канікули. Вони все одно б прийшли з батьками. Краще робити все організовано.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область

 

Голос України