До бійців зведеного загону поліції з Прикарпаття завітав начальник головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав АБРОСЬКІН (на знімку ліворуч). Генерал приїхав до розташування підрозділу, який уже другий рік допомагає колегам забезпечувати спокій у Маріуполі. Для нещодавно прибулих поліцейських це вже 17-та за ліком ротація. 

Правоохоронці з Івано-Франківщини були одними з перших, хто вирушили на допомогу тоді ще міліції Донецької області. Перший загін розпочав службу у прифронтовому місті у вересні 2014 року. Відтоді щомісяця до Маріуполя прибувають більше півсотні правоохоронців, серед яких слідчі, дільничні, патрульні та працівники інших підрозділів. До завдань загону входить патрулювання міста та охорона стратегічних об'єктів. Командир загону щоденно присутній на оперативних нарадах з главою поліції Донеччини. 

В'ячеслав Аброськін перевірив організацію несення служби, поцікавився побутом івано-франківських колег. До слова, для поліпшення останнього, за розпорядженням керівництва ГУНП у Донецькій області у розташуванні загону встановлено санітарно-гігієнічний модуль. Цього разу в загоні двоє жінок-поліцейських. Вони виконують завдання нарівні з чоловіками: патрулюють вулиці, несуть службу на блокпостах. У нинішньому складі, як повідомили у прес-службі Нацполіції області, прикарпатські поліцейські служитимуть до середини квітня. Після ротації більшість з них повернуться на Донеччину знову.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.

 

Фото надане прес-службою Нацполіції області.

 

Голос України