Завдяки проекту МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», підтриманого Світовим банком, на Волині цього року відремонтують і реконструюють 31 приміщення під амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги.

Усі будівлі безплатно надані місцевими органами влади. Переважна більшість з них — це нинішні фельдшерсько-акушерські пункти, однак є і приміщення лікарень, шкіл, дитсадків, сільських рад. Орієнтовна вартість реконструкції — приблизно 90 мільйонів гривень.
Якщо у складі кожного з наявних ФАПів є фельдшери, медсестри і санітарки, то в штат новостворених амбулаторій будуть введені ще й посади сімейних лікарів, оплата праці яких здійснюватиметься коштом обласного бюджету.
Проект передбачає не лише створення нових амбулаторій і робочих місць, а й оснащення їх медичним обладнанням, препаратами, укомплектування автомобілями, створення електронного реєстру пацієнтів із хворобами системи кровообігу, навчання медичного персоналу. Основна його мета — зниження інвалідності та смертності від цих хвороб шляхом підвищення якості надання медичної допомоги.

Волинська область.