Ніч у підвалі будинку провела голова Вінницької ГО «Звичка оберігати» Валентина Бедриківська. Голодівку на захист братів наших менших вона оголосила після того, коли працівники ЖЕКу №7, який обслуговує багатоповерхівку, встановили решітку на віконце, через яке котики потрапляли у підвал до місця притулку. Каже, не вийде, доки не знімуть решітку.

 

– Вони заварили її в той час, коли я була всередині і годувала котів, – розповідає пані Валентина, з якою спілкуємося через решітку. – Через це віконце я також потрапляла в підвал, бо двері у підвал зачинені наглухо, ними не користуються. Коли сусіди стали на мій захист і почали бити у всі дзвони, то жеківці знову повернулися і відчинили їх. Але тепер я звідси не вийду, поки не знімуть решітку.

 

На знімках:

 

Активістка Валентина Бедриківська добровільно ув’язнила себе у підвалі будинку на захист безпритульних тварин.

 

Сусіди просять її припинити голодування і вийти з підвалу.

 

Активістка пояснила, що претензії до неї має тільки одна з мешканок будинку. Скаржиться на неї у всі інстанції. Тому ЖЕК пристав на її пропозицію.

 

– Наша організація опікується безпритульними тваринами, – продовжує співрозмовниця. – Всі вони – стерилізовані. Біля будинку обладнали для них своєрідний ігровий майданчик. Люди приносять сюди тварин, дехто підкидає.

 

Пані Валентина розповіла, що їхня організація «Звичка оберігати» надала на розгляд міськради проект створення будинку «КОТЕ». Каже, планували обладнати його у цьому ж підвалі, яким ніхто не користується. «На жаль, наш проект не знайшов підтримки», – уточнила активістка.

 

У ветеринарній клініці, що неподалік від будинку, в якому проживає пані Бедриківська, підтвердили факт стерилізації тварин, яких доставляє активістка. Зазначили, що роблять для організації знижки. У ЖЕКу кажуть, що змушені реагувати на заяви мешканців будинку. Облаштовувати у підвалі житлового фонду що-небудь на власний розсуд громадяни не мають права.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Фото автора.

 

Вінниця.

 

Голос України