У Вінниці урочисто відкрито нове приміщення реабілітаційного центру «Гармонія» — для дітей та молоді з функціональними обмеженнями. На відкриття прийшло багато гостей, серед яких керівники області та міста, депутати.

Реконструйовану будівлю повністю адаптували для людей з особливими потребами. Тут використовуватимуть нові технології для їх реабілітації і найсучасніше обладнання. Загалом на створення закладу витрачено вісім мільйонів гривень — трохи більше половини суми становлять кошти державного бюджету, решта — з міської скарбниці.
— У процесі виконання робіт декілька разів змінювали проект, — розповідає керівник центру Раїса Панасюк. — Робили це з однією метою — віднаходили нові технології та методики реабілітації, які дуже хотілося мати у себе. Нам щоразу йшли назустріч і влада, і будівельники.
Муніципальний центр «Гармонія» у місті над Бугом діє уже дев’ять років. Дотепер розташовувався у частині приміщення одного з дитсадків, мав площу 130 квадратних метрів. На тіснуватій базі щороку люди з певними фізичними обмеженнями отримували десять тисяч послуг. Передане міською владою реконструйоване приміщення має 800 квадратних метрів площі.
Упродовж доби тут можна обслуговувати сорок осіб. Потенційними відвідувачами стануть бійці, які дістали поранення у зоні АТО. Тут є комп’ютерна кімната, де можна навчатися та працювати в Інтернеті. Є кімнати психолога та консультантів з соціальних питань. Окремо — приміщення для проведення тренінгів, гурткової роботи, зокрема, вивчення англійської мови. Для найменших — дитяча ігрова. За дверима із написом «Кафешка» — адаптоване кухонне обладнання для проведення кулінарних майстер-класів. Найбільша за площею — актова зала, в якій працюватиме школа танців на візках. А ще є тренажерна і спортивна зали для ігор...

Вінниця.

 

 

 

На знімку: під час урочистого відкриття нового реабілітаційного центру, що розрахований на роботу з дітьми та молоддю до 35 років.

Фото надано департаментом інформації Вінницької міськради.