На Івано-Франківщині створять 16 бюро з надання безплатної правової допомоги. Сьогодні такі структури діють в обласному центрі, Калуші та Коломиї.
Теми реформування Мін’юсту та доступності юридичних послуг для громадян обговорювали на засіданні прес-клубу реформ. Начальник головного територіального управління юстиції області Микола Станіщук повідомив, що вже запроваджено онлайн-сервіси, завдяки яким можна замовити будь-яку адміністративну послугу, не виходячи з дому.
Новацією є також видача свідоцтв про народження дитини у пологових відділеннях лікарень Івано-Франківська. Згодом планується запровадження такої послуги в усіх районних центрах.
На переконання юриста, функціонування кабінету електронних адміністративних сервісів мінімізує корупційні ризики під час отримання довідок чи дозволів, оскільки не потребує живого спілкування заявника та виконавця.
В свою чергу директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Михайло Євчук розповів, що створення бюро значно спростить доступ громадян пільгових категорій до адвокатів.