Практику спрямування на ремонт доріг половини всіх понадпланових надходжень митниці можуть впровадити на Чернігівщині. Завдяки цьому є реальні шанси відновити, й не традиційним ямковим ремонтом, асфальтну мережу області. Про це йшлося на брифінгу в облдержадміністрації.
За словами начальника служби автомобільних доріг у Чернігівській області Володимира Гуземи, якщо ініціативі депутатів обласної ради з приводу впровадження «дорожнього експерименту» дадуть зелене світло, це може значно покращити ситуацію із сіверськими дорогами.
«У грудні минулого року був проголосований законопроект. Це був своєрідний експеримент для чотирьох областей — Одеської, Львівської, Івано-Франківської і Волинської. Половина понадпланових надходжень митниць іде на ремонт доріг. Цей законопроект працює. Щомісяця, наприклад, в Одеській області 60 мільйонів гривень іде на фінансування автомобільних шляхів.
Якщо говорити про нашу область, то минулий рік Чернігівська митниця завершила з перевиконанням майже 1 мільярда 200 мільйонів гривень. Тобто, якби Чернігівщина вступила в цей експеримент, то ми мали б 600 мільйонів на ремонт доріг. Якщо нашу область включать у програму, це дуже велика допомога для регіону», — зазначив Володимир Гузема.

Чернігівська область.