Швидко і майже непомітно для старшокласників минув тиждень весняних шкільних канікул. Вони активно готуються до майбутньої вступної кампанії — відвідують підготовчі курси в університетах, проводять час в компанії книжок і репетиторів. Уже 2 квітня школярі писатимуть пробні тести, а через півтора місяці, 5 травня, стартує основна сесія ЗНО. Як повідомила начальник відділу інформації та комунікації з громадськістю Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Лєскова, станом на 9 ранку 24 березня для складання зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося 267 636 абітурієнтів.

Учасники АТО та мешканці анексованих і окупованих територій мають право пройти тестування під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка стартує улітку. Для них реєстрацію на ЗНО продовжено до 20 травня. Торік мешканці Криму і Донбасу вступали до наших вишів на загальних підставах і навіть мали купу додаткових труднощів. Щоб скласти підсумкові шкільні іспити та ЗНО, їм доводилося виїжджати на підконтрольну Україні територію, долати блокпости та адміністративний кордон з Кримом.

 

 

У Державному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова абітурієнтам радять уважно читати змінені правила приймання. Цьогоріч вступна кампанія відбуватиметься за новим, укрупненим Переліком галузей знань і спеціальностей.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).