Кіптівська об'єднана територіальна громада Козелецького району першою в Україні одержала таку можливість. Про це повідомили в організаційному відділі виконавчого апарату обласної ради.

 

У рамках реалізації Меморандуму про наміри щодо співробітництва між Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад і Благодійною організацією «Благодійний Фонд «ГО МІКРО» директор департаменту з розвитку сільських та селищних територій виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Валерій Отвєтчиков та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення Асоціації Ірина Грозенко зустрілися з головою місцевої громади Володимиром Кучмою та вручили ліцензію щодо надання права на використання програмного забезпечення для технологічної можливості підключення органів місцевого самоврядування до Державного земельного кадастру.

 

Це перша в Україні територіальна громада матиме прямий доступ до Держгеокадастру. Після неї подібні ліцензії отримали і інші об'єднані громади ЧернігівщиниПарафіївська, Деснянська, Макіївська та Вертіївська.

 

Крім того, ліцензії і можливість працювати з Держгеокадастром уже мають Лосинівська селищна рада і Талалаївська сільська рада Ніжинського району, а також Курінська сільська рада Бахмацького району, які відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» нещодавно розпочали процес об’єднання.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України