Театральний Арт-проект "Оскар і Рожева Пані", який стартував з Івано-Франківська, отримав одну з найпрестижніших нагород у сфері української добродійності -- "Янгола добра". Вистава, створена акторами академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка за підтримки благодійного фонду допомоги невиліковно хворим "Мати Тереза", зайняла перше місце в номінації "Благодійна акція року" національного конкурсу "Благодійна Україна" в Києві. Ініціатором проекту виступила акторка театру та кіно, уродженка обласного центру Прикарпаття, вона ж і головна героїня Ірма Вітовська

У постановці відомого твору французького письменника Еріка-Емманюеля Шмітта йдеться про хворого на рак хлопчика, який пише листи до Бога. Таким чином митці долучилися до розв'язання важливої соціальної проблеми -- створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для важко хворих дітей. 

Допрем'єрний показ вистави відбувся в Івано-Франківську 9 жовтня минулого року. Офіційний -- 12 жовтня в Києві. Тоді лише за один вечір із благодійних скриньок було зібрано 25 тисяч 500 гривень. А загалом, за півроку гастролей благодійної вистави для допомоги онкохворим дітям 100 тисяч вже отримав Харків, майже 60 -- Луцьк та близько 600 тисяч гривень передали на виїзні паліативні бригади для Прикарпаття. 28 березня арт-проект "Оскар і Рожева пані" завітає до Харкова. Далі доброчинну естафету прийматимуть Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград, Кременчуг та Полтава.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України