Театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані», який стартував з Івано-Франківська, отримав одну з найпрестижніших нагород у сфері української благодійності — «Янгола добра». Вистава, створена акторами академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка за підтримки благодійного фонду допомоги невиліковно хворим «Мати Тереза», посіла перше місце в номінації «Благодійна акція року» Національного конкурсу «Благодійна Україна» в Києві.
У постановці відомого твору французького письменника Еріка-Емманюеля Шмітта йдеться про хворого на рак хлопчика, який пише листи до Бога. У такий спосіб митці долучилися до розв’язання важливої соціальної проблеми — створення в Україні доступної системи паліативної допомоги для тяжкохворих.
Допрем’єрний показ вистави відбувся в Івано-Франківську 9 жовтня минулого року. Офіційний — 12 жовтня в Києві. Тоді лише за один вечір з благодійних скриньок було зібрано 25 500 гривень. А загалом за півроку гастролей благодійної вистави для допомоги онкохворим дітям 100 тисяч уже отримав Харків, майже 60 тисяч — Луцьк. Ще 600 тисяч гривень передали виїзним паліативним бригадам Прикарпаття.

Івано-Франківська область.