Кіптівська об’єднана територіальна громада Козелецького району на Чернігівщині першою в Україні одержала прямий доступ до Держгеокадастру.

Після неї ліцензії отримали й інші об’єднані громади Чернігівщини: Парафіївська, Деснянська, Макіївська та Вертіївська. Крім того, можливість працювати з Держгеокадастром уже мають Лосинівська селищна рада і Талалаївська сільрада Ніжинського району, а також Курінська сільрада Бахмацького району, які відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» нещодавно розпочали процес об’єднання. Про це повідомили в організаційному відділі виконавчого апарату обласної ради.
У рамках реалізації Меморандуму про наміри щодо співробітництва між Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад і благодійною організацією «Благодійний фонд «ГО МІКРО» директор департаменту з розвитку сільських та селищних територій виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Валерій Отвєтчиков та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення асоціації Ірина Грозенко зустрілися з головою місцевої громади Володимиром Кучмою та вручили ліцензію щодо надання права на використання програмного забезпечення для технологічної можливості підключення органів місцевого самоврядування до Державного земельного кадастру.

Чернігівська область.