Розпочалися стратегічні командно-штабні навчання «Весняний грім-2016» на базі однієї з військових частин на Вінниччині.

На їх проведення з обласного бюджету виділено майже один мільйон гривень, ідеться на сайті облдержадміністрації. Частину коштів витрачено на пошиття обмундирування для учасників зборів, решта піде на транспортні перевезення особового складу та військового майна, придбання пального тощо. За інформацією в. о. військового комісара Вінницької області Михайла Дзигаленка, до участі у тренуваннях залучили приблизно п’ятсот військовозобов’язаних громадян, мешканців краю, які входять до складу підрозділів територіальної оборони.
— Важливість завдання обороноздатності держави розуміють і громадяни, які виявили бажання брати участь у навчанні, і представники місцевих органів влади, які надають всебічну допомогу в їх організації, за що ми вдячні керівництву області, — наголосив Михайло Дзигаленко.
Планується, що захід відбуватиметься під керівництвом начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка, повідомили в обласному комісаріаті.
Нагадаємо, в області за кошти бюджету і підтримки Міноборони відновили військову частину, що була ліквідована за роки керівництва попереднього глави держави.