Державну субвенцію у сумі 5,6 мільйона гривень виділено двом об’єднаним територіальним громадам Вінниччини.

 

Як повідомив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, мова йде про додаткову субвенцію. За його словами, більшість коштів із названої суми (3,7 мільйона гривень) отримає об’єднана громада з центром у селі Студена Піщанського району, решта (1,9 мільйона гривень) – Калинівська об’єднана громада Калинівського району.

 

– Кошти надано державою для посилення економічної спроможності та розвитку інфраструктури об’єднаних громад, – уточнив Андрій Гижко. – Громади матимуть можливість використовувати їх на вкрай важливі потреби – ремонт чи будівництво нових об’єктів і доріг, створення Центрів надання адміністративних послуг, придбання транспорту для підвезення учнів до шкіл, оплату проектно-кошторисної документації – словом, на реалізацію тих заходів, які визначить громада, бо вважає їх найбільш нагальними.

 

Нагадаємо, на Вінниччині створено дві об’єднані територіальні громади. Щоправда, в одній з них – Студенянській, окремі громадяни висловлюють невдоволення таким об’єднанням, тому звернулися з позовом до суду про «розлучення» з центральною громадою.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область

 

Голос України