Органи державної статистики провели опитування членів домогосподарств Чернігівщини щодо рівня медичного обслуговування в області.
Результати дослідження свідчать, що за останні 12 місяців майже в кожній сім’ї (97%) хто-небудь із її членів потребував меддопомоги, купував ліки чи медичне приладдя. Проте дві третини з них не змогли задовольнити ці потреби через їх високу вартість.
Залишаються проблеми з доступністю послуг лікарів. За даними опитування, майже третина домогосподарств не змогли відвідати медика. З них поскаржилися на дорогі послуги 50%, на відсутність спеціаліста потрібного профілю — 46%.
Про недоступність необхідного лікування в стаціонарі повідомили 29% домогосподарств. З них про вимушену відмову від перебування у стаціонарі, пов’язану із занадто високою вартістю, вказали 94% родин, про відсутність вільних місць — 4%, відділення потрібного профілю — 2%.
Майже кожен хворий (96%), що перебував на стаціонарному лікуванні, брав із собою медикаменти, 87% — їжу, 75% — постільну білизну.

Чернігівська область.