Учора в небі над Єгиптом захопили літак авіакомпанії Egyptaіr, який здійснював внутрішній рейс із Александрії до Каїра. Викрадач шантажував пілота тим, що він має вибухівку, і змусив його змінити напрямок літака і менш ніж за годину від початку польоту екстрено приземлитися на Кіпрі, в аеропорту «Ларнака». На борту перебували 81 пасажир та 7 членів команди.

У результаті переговорів з чоловіком  було звільнено частину пасажирів.  Як передає Al Arabіya, люди виходили з літака самі, без видимих травм, багато хто з них мав із собою ручну поклажу. На борту залишилося щонайменше 7 осіб.
Раніше медіа поширювали інформацію, що викрадачем є єгипетський професор Ібрагім Самаха, однак канцелярія президента Єгипту заявила, що, за офіційною версією, це єгипетський громадянин Саїф ад-Дін Мустафа. Ібрагім Самаха був в числі звільнених заручників, передає Reuters. Серед висунутих вимог спочатку було — надати перекладача та політичний притулок, пізніше — звільнити жінок, ув’язнених в Єгипті.
Як з’ясувалося, на Кіпрі проживають його колишня дружина і четверо дітей. Про це стало відомо, коли злочинець пригрозив, що підірве бомбу, якщо буде зроблена спроба його нейтралізації. Він назвав під час переговорів з владою ім’я цієї жінки і передав їй листа. Чоловік попросив про зустріч з кіпріоткою, з якою у нього раніше були стосунки. Поліція одразу знайшла цю жінку, яку звуть Марина Парасхіт, і привезла в аеропорт для проведення подальших переговорів.
Як підтвердив президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, загарбник не пов’язаний з будь-яким терористичним угрупуванням та не має судимостей. «Усе це сталося через жінку», — сказав він журналістам.
У міністерстві закордонних справ Єгипту були різкішими у висловлюваннях. «Він — не терорист, він — ідіот. Терористи божевільні, але не тупі. А цей хлопець — тупий», — заявили у відомстві, відповідаючи на питання про мотиви загарбника, інформує The Guardіan. 
Врешті-решт, як повідомляє МЗС Кіпру, Саїф Мустафа звільнив усіх заручників і здався поліції.