"Голос України" не раз писав про важку ситуацію на одному з двох збережених в області торфобрикетних заводів -- Смолинському. Підписання меморандуму про співпрацю між колективом, підприємством "Чернігівторф" і органами місцевого самоврядування мало би виправити ситуацію. Але... колектив підприємства підписав відкрите звернення до органів влади і готовий на цьому тижні розпочати акції протесту.
 
60 працівників -- колектив Смолинської дільниці з переробки торфу -- сподівалися, що підприємство відновить виробництво. Меморандум був підписаний 21 березня, але його положення не виконуються, стверджують представники дільниці. Головне, що при цьому підприємство втрачає дорогоцінний час на виробництво: саме зараз необхідно готувати торфові поля на літо, а на заводі -- жодної краплини пального і немає запчастин для ремонту. Бачачи це, почали звільнятися молоді працівники.
 
Найбільш рішуче налаштовані робітники заявляють про готовність вкотре вдатися до акцій протесту, щоб добитися сприяння у відновленні виробництва. Адже бункери Смолинського заводу забиті торфобрикетом. І якщо будуть виконуватися плани, задекларовані на папері, підприємство готове забезпечити область місцевим якісним паливом.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.

 

Голос України