На Прикарпатті потяг протаранив вантажівку. Аварія сталася в Галицькому районі, на переїзді поблизу Бурштинської ТЕС. Машина "ГАЗ-53" під керуванням 50-річного жителя Калуша з невідомих причин зупинилася на колії. Побачивши потяг, що наближався, водій залишив автомобіль. У свою чергу, машиніст пасажирського поїзда не встиг без завчасного попередження зупинити його, через що сталося зіткнення. Автомобіль та локомотив зазнали механічних пошкоджень, але обійшлось без постраждалих. 

Працівники поліції з'ясовують причину зупинки вантажівки. І хоча водій стверджує, що та раптово поламалася, у правоохоронців є запитання до порушника, чому той не попередив машиніста про небезпеку, адже пригода трапилась вранці о 9.00. 

Поліція спільно з працівниками станції ліквідували перешкоду. На станцію призначення потяг прибув із запізненням у 45 хвилин. До слова, у прес-службі поліції області розповіли, що у таких випадках сигналом для зупинки поїзда є круговий рух руки (у світлу пору -- із шматком яскравої тканини або будь-яким добре помітним предметом, у темну і в умовах недостатньої видимості -- з факелом або ліхтарем). Також попередити можна звуковими сигналами транспортного засобу.

Галина БРУХАЛЬ.

Івано-Франківська область.

 

Голос України