У Косівському районі Прикарпаття реалізували чотири проекти за підтримки ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Енергозберігаючі роботи за кошти Євросоюзу у співфінансуванні з місцевими бюджетами було проведено у чотирьох селах.

Заступник голови РДА Ярослав Бринський розповів, що учасники проекту —громада села Кобаки усю грантову суму у 386, 4 тис. грн. вирішила скерувати на модернізацію місцевого дитячого садочка «Малятко». Повністю поміняли усі вікна й двері, утеплили стіни, ще й на фасадну оздобу залишилось.
Подбали про діточок й мешканці Старого Косова. У тамтешньому садочку «Росинка», окрім заміни вікон і дверей, капітально відремонтували систему опалення, встановили економний котел та утеплили горище. Громада вклалася у 389 тис. грн.
Аналогічні заходи, щоправда, за трішки меншу суму, вдалось здійснити й у Соколівці. Там люди модернізували сільську школу. А жителі Черганівки виділені 446, 5 тис. грн. вклали у зведення сонячної електростанції для часткового заміщення електроспоживання соціальних об’єктів села. Потужність станції становить 8 кВ.
Раніше схожі економні інновації було реалізовано у селах Тюдів та Рожнів.

Івано-Франківська область.