У Криму широко тиражують інформацію про те, що Сімферопольська макаронна фабрика отримала спеціальний сертифікат і може постачати свою продукцію до Сирії, Єгипту і Пакистану. ЗМІ повідомляють, що виробники мають необхідні знання шаріату, цим само нормам відповідає сировина, тому локшину можуть вживати мусульмани. Але при цьому замовчують, що заборгованість з зарплати на фабриці становить у перерахунку з рублів майже 400 тис. грн. Колись сімферопольська фабрика входила до п’ятірки провідних виробників, охоплюючи 15% українського ринку макаронних виробів. На материкову частину країни надходило більше половини виготовленої продукції. Але нині її майже немає й на самому півострові. Сімферопольську локшину витиснула не така смачна, але дешевша російська.

Крим.