Центр для переселенців з Донецької і Луганської областей відкрито у райцентрі Ямпіль на Вінниччині за підтримки ЄС, Програми розвитку ООН та коштів місцевого бюджету (на знімку). Для його створення реконструювали частину готелю «Дністер».

Тут тринадцять двомісних кімнат, хол, дві спільні кухні, ванні кімнати, санвузли. Всі приміщення обладнано сучасною технікою та меблями. У будівлі зроблено євроремонт, замінено на енергоощадні вікна й двері, встановлено нову систему опалення, водопостачання та водовідведення, виконано оздоблювальні роботи.
— Ті, хто через бойові дії на Донбасі змушений був залишити свої домівки і приїхати у нашу область, мають відчувати підтримку, — зазначив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Якщо раніше у рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» ми будували водогони, купували шкільні автобуси, освітлювали населені пункти, то тепер витратили кошти для розселення приїжджих з Донбасу. Вдячні партнерам за підтримку. Такими заходами на практиці стверджуємо, що Україна — єдина держава.
— Допомога внутрішньо переміщеним особам та відновлення соціальної інфраструктури є нашим першочерговим завданням, — наголосила представник Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Світлана Слабінська.
Мешканка Єнакієвого на Донеччині Марія Слободянюк, яка приїхала у місто над Дністром, не шкодувала гарних слів. «Наша родина дякує за підтримку і допомогу в започаткуванні на новому місці підприємницької справи, — сказала у своєму виступі пані Марія. — Для нас гостро постало питання житла. Бо будинок, який винаймаємо, треба звільнити...».
До слова, на Вінниччину прибули з Криму та Донбасу майже 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Вінницька область.

Фото з сайту Вінницької ОДА.