Рекордною стала чергова сесія Чернігівської обласної ради 29 березня — розглянуто 76 питань, але сесію не закрито.

Упродовж першої півгодини роботи було прийнято п’ять звернень обласної ради до вищих органів державної влади України. І насамперед звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, громадськості та міжнародної спільноти щодо звільнення Надії Савченко та всіх українських заручників, незаконно ув’язнених в Російській Федерації.
Інші чотири звернення прийнято з такими вимогами: включення Чернігівської області до експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів із розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення; зупинення дії частини 3 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; забезпечення фармацевтичного ринку України антирабічними вакцинами. Їх було прийнято майже одноголосно.
Проти прийняття останнього із звернень — «Про Звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо недопущення погіршення умов ведення бізнесу в аграрному секторі економіки та стосовно продовження мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення» — висловилися на своєму засіданні лише члени однієї з депутатських комісій. Однак більшістю голосів народних обранців його таки ухвалено.
Депутати також прийняли низку інших важливих рішень. Так, зокрема, тепер треба буде маркувати товари російського походження в торговельних закладах області, щоб споживач вибирав, чи підтримувати йому виробництво країни-агресора.
Комунальне підприємство «Облсвітло» було передано у власність міста Чернігова — дивно, що структура, яка обслуговує виключно обласний центр, досі була не в міській власності.
Сесія також обрала представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, реорганізувала Городнянську та Сосницьку спеціальні загальноосвітні школи-інтернати шляхом перетворення в комунальні заклади — навчально-реабілітаційні центри Чернігівської обласної ради.
Підтримано ініціативу громадської ради при Державній екологічній інспекції в області стосовно запровадження мораторію на проведення санітарних вирубок лісів у межах природно-заповідного фонду області. Екологічна громадськість та депутати вважають за потрібне запровадити заборону на вирубку лісів у межах хоча б заповідного фонду. Чернігівські обранці також звернулися до міністра внутрішніх справ України з вимогою посилення контролю за порушеннями чинного законодавства у сфері лісових відносин.
Проте сесію так і не було закрито — за пропозицією голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча оголошено перерву, щоб отримати можливість оперативно, в середині квітня, розглянути важливий для області проект про самофінансування за рахунок коштів обласного бюджету. Перерва потрібна ще й для того, щоб перерахувати до цін поточного року проекти реконструкції соціальних об’єктів. Умовою залучення коштів із Фонду регіонального розвитку є співфінансування проектів із місцевих бюджетів на рівні не менш як 10 відсотків.

Чернігівська область.