Задля стабільності Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий іти на будь-які політичні рішення, щоб сформувати коаліцію, новий склад уряду і призначити нового прем’єра. На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів А. Яценюк наголосив: він як Прем’єр-міністр і фракція «Народного фронту» «вперше займаємося тим, що збираємо коаліцію для формування нового складу Кабінету Міністрів, призначення нового Прем’єр-міністра, затвердження програми».

«Це щось нове в українській політиці. Але задля стабільності в країні, задля того, щоб в Україну приходили інвестори, щоб Україна далі залишалася в програмі з Міжнародним валютним фондом, наші західні партнери далі нас підтримували і щоб український народ відчував реальні зміни, я готовий іти на будь-які політичні рішення», — зазначив Арсеній Яценюк і перейшов до економіки.

Так, прогнозований показник інфляції на 2017 рік — 8 відсотків. І в основних напрямах бюджетної політики на наступний рік, на переконання Яценюка, необхідно дати чіткий орієнтир, що зростання соціальних стандартів буде вище за рівень інфляції на 2 відсотки. Прем’єр нагадав, що торік зростання зарплат та пенсій становило 19 і 13 відсотків відповідно: «У поточному році, оскільки ми поставили цільовий показник інфляції 12 відсотків, ми на 12 відсотків піднімаємо заробітні плати і пенсії, щоб компенсувати зростання цін і тарифів». Арсеній Яценюк доручив доопрацювати і проект основних напрямів бюджетної політики на наступний рік, повідомляє прес-служба Кабміну.

До того ж глава уряду наголосив на необхідності передбачити в документі продовження фінансування антикорупційних органів. Водночас він висловив сподівання, що парламент нарешті проголосує за зміни до Конституції в другому читанні одночасно із законом України про статус суддів і судоустрій: «Сподіваюся, що судді, які приймали незаконні і неправосудні рішення, будуть звільнені і буде набір нових суддів».

Крім того, вчора Кабмін продовжив спецзобов’язання «Нафтогазу» щодо продажу газу населенню за соціальною ціною. Отже, газові пільги українцям діятимуть до 1 травня.