Депутати Вінницької облради в односторонньому порядку розірвали угоди про співпрацю з двома регіонами Російської Федерації. Таке рішення прийнято на черговій сесії ради 30 березня ц.р.

 

Тільки з другого разу народні обранці підтримали пропозицію керівника депутатської фракції ВО «Свобода» Олексія Фурмана. Спершу не вистачило необхідної кількості голосів. Сталося це тому, що три фракції (в тому числі «Свобода», ініціатор внесеного питання), залишили сесійну залу. Зробили це на знак протесту не включення до порядку денного питання про звернення до керівництва держави щодо припинення політичних репресій.

 

У залі залишилося 44 депутатидвоє з них не голосували за розірвання угод з росіянамиГолова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій нагадав присутнім, скільки вінничан полягли на Донбасі від рук російських агресорів, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.

 

– Маємо бути мудрими, чесними, історія все розставить на свої місця, – наголосив керівник регіону. – Прошу всіх, хто перебуває у залі, відкинути амбіції і проголосувати за це питання.

 

Після цих слів рішення прийняли одноголосно. На рівні області вінничани мали угоди про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з Бєлгородською та Свердловською областями Російської ФедераціїУ лютому нинішнього року співпрацю з містами ЛипецькІжевськ та Невським районом Санкт-Петербурга припинила Вінницька міськрада. Перед прийняттям такого рішення вінницькі депутати звернулися до своїх колег з російських міст-побратимів з пропозицією закликати керівництво РФ припинити агресію на Донбасі, не направляти війська… Ті навіть не відповіли на листи з Вінниці.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область

 

Голос України