Другий день у Вінниці триває Форум міжрегіональної співпраці, де представниками міжнародних донорських організацій та грантових програм спілкуються з переселенцями з Донбасу та Криму.

 

– Ця зустріч для тих, хто має намір перевести свій бізнес з тимчасово окупованих територій, а також тих, хто уже зробив це і продовжує працювати на Вінниччині, – наголосив директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Мережко.

 

Перший день зібрання (30 березня) організатори присвятили презентації проектів, спрямованих на підтримку внутрішньо переселених осіб. Сьогодні  присутніх переселенців ознайомлять з правовими новаціями у сфері підприємницької діяльності. Наприкінці зібрання їм буде надана можливість для налагодження контактів з донорськими організаціями. Форум організували Вінницька обласна влада та правозахисна організація «Джерело надії» у рамках проекту «Адаптація переселенців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». Кошти на його проведення виділили структури ЄС та Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні.

 

Нагадаємо, на Вінниччині реалізують проект за програмою ЄС на підтримку й адаптацію бізнесу переселенців на загальну суму 358 тисяч євро. Форум регіональної співпраці став одним із заходів названого проекту.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України