Вінницький адвокат Валерій Палій оголосив голодування проти політичних репресій стосовно активістів Майдану.

 

– Наша акція безстрокова, до неї по черзі долучатимуться інші активісти, – наголосив пан Палій. – Під дверима приміщення облради перебуватимемо цілодобово до того часу, поки не звільнять затриманих активістів і не виконають інші вимоги.

 

Напередодні, 30 березня, на сесії облради депутати не проголосували за підтримку звернення до керівництва держави щодо припинення політичних репресій стосовно активістів Революції Гідності. Одного з них – вінничанина Юрія Павленка захищає в суді адвокат Валерій Палій. Його підзахисного затримали після подій у Вінниці шостого грудня 2014 року. У цей день активісти прорвали міліцейський кордон і увійшли у приміщення облради. Зробили це тому, що їх не пропускали на засідання сесії. Затриманому Павленку інкримінують порушення законодавства у перешкоджанні роботи міліції, нанесення їм тілесних ушкоджень, пошкодження майна. У той день Павленко разом з іншими активістами зайшов у кабінет голови ОДА, зняв зі стіни портрет глави держави і розірвав його. Кадри відео з цієї події облетіли низку Інтернет-ресурсів та демонструвалися на багатьох телеканалах.

 

Адвокат звинувачує суддю Вінницького міського суду Ірину Курбатову у зумисному зволіканні оголошення вироку його підзахисному. За його словами, уже декілька разів суддя переносила засідання з цього приводу. Останній раз йшлося про те, що вирок має бути оголошено 29 березня. Як стверджує пан Палій, цього не було зроблено.

 

У заяві, яку адвокат роздає перехожим, містяться вимоги негайного звільнення та припинення кримінальних проваджень стосовно політичних в’язнів Юрія Павленка, Михайла СіранчукаЮрія-Януарія Шостака. Крім того, він вимагає звільнити з посад голову Вінницької ОДАголову облради та прокурора області і його заступника. Поруч із адвокатом, на голові якого паперова стрічка з написом «Я голодую», знаходяться активісти. Вони тримають плакати з вимогою звільнення затриманих активістів і засудженням фактів політичних репресій.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України