За результатами обробки реєстраційних документів учасників ЗНО, станом на 29 березня зареєстровано 267 172 особи, які братимуть участь у цьогорічному тестуванні. Про це повідомляє офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти.
Переважна більшість учасників ЗНО (75%) є випускниками шкіл нинішнього року, 18% отримали атестат раніше.
Як відомо, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури. ЗНО з математики проведуть 11 травня, а з історії України — 13 травня. Оскільки результати тестування із згаданих дисциплін будуть одночасно зараховані як державна підсумкова атестація, його учасники дізнаються про свої оцінки до кінця навчального року — 26 травня.
Зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів відбуватиметься після завершення навчального року, з 3 до 17 червня. Результати тестування абітурієнтів буде визначено до 25 червня.
У квітні випускники напишуть пробне ЗНО, а деякі з них ще й пройдуть апробаційне тестування з іноземних мов. Як повідомили в УЦОЯО, цього року буде проведено апробаційне ЗНО лише для одинадцятикласників. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України «Про апробацію нового формату завдань для сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов» від 18 грудня 2015 року, апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти з англійської, іспанської, німецької та французької мов відбудеться 16 квітня в Київській, Львівській, Одеській областях, а також у столиці.
У пробному тестуванні з англійської від Києва братимуть участь 200 одинадцятикласників. Перелік загальноосвітніх навчальних закладів і кількість випускників з кожного з них визначаються структурними підрозділами з питань освіти і науки КМДА.
Під час апробаційного ЗНО відпрацьовуватимуть технологію перевірки розуміння мови на слух (аудіювання), яку передбачено Програмами зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов на 2017 рік. За бажання учасників результати апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання вже цього року можуть бути зараховані як оцінка за державну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови.

Вл. інф.