Тільки через рік і сім місяців ідентифікували загиблого під Іловайськом у серпні 2014-го молодшого лейтенанта з Вінниччини 24-річного Олександра ЛОБЖИНА.

 

На знімку: таким залишиться у памяті захисник рідної землі Олександр ЛОБЖИН.

 

Фото з мережі Інтернет.

 

Весь цей час його батьки сподівалися, що син живий, що, можливо, перебуває у полоні бойовиків, але… Наприкінці березня нинішнього року у село Перемога Козятинського району, звідки родом боєць, надійшла сумна звістка. і, отримали сумну звістку. Результати дослідження ДНК підтвердили, що їх син загинув у серпні 2014 року під Іловайськом, у жовтні того ж року похований у Дніпропетровську, як невідомий солдат.

 

Як розповіла кореспонденту «Голосу України» сільський голова села Перемога Майя ПОЛІЩУК, Олександр був надзвичайно вихованою людиною. Виріс у сім’ї вчителів, його батько Володимир Володимирович й мати Алла Олександрівна продовжують працювати у місцевій школі. Після закінчення школи Саша поступив на навчання у Житомирський державний технологічний університет. По закінченні влаштувався на роботу. На Донбас його призвали по мобілізації.

 

Коли батьки поїхали у Дніпропетровськ забирати останки сина, не стало ще однієї рідної їм людини – померла бабуся загиблого бійця – Клавдія ЛОБЖИНА.

 

– У п’ятницю 1 квітня родичі й односельці поховали бабусю, а вже в суботу провели в останню путь її внука Олександра, – продовжує сільський голова. – Страшне горе пережила ця сім’я. Односельці, особливо вчителі школи разом з директором Ядвігою ВОВК, допомогли розділити його, організовували похоронні заходи, підтримували морально…

 

Це вже другий загиблий у зоні АТО боєць з села Перемога. У 2014 році обірвалося життя Володимира ЧОРНОУСА. Професійний військовий, старший лейтенант Володимир Чорноус, служив командиром зенітно-ракетного взводу. У липні 2014-го їхній підрозділ виходив з району Луганського аеропорту і потрапив під вогонь противника. Саме там загинув 25-річний офіцер. На будинку у селі, де проживав відважний воїн, односельці встановили меморіальну дошку.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України