В Ужгороді в засіданні регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, крім представників установ та відомств, узяли також участь журналісти з Донеччини (на знімку).

 

Фото ОблДСНС.

 

Розглянуто низку питань, що стосуються пенсійного та медичного забезпечення переселенців, а також поліпшення їхніх побутових умов.

 

Як зазначив заступник начальника облуправління ДСНС Богдан ІЛЬКОВИЧ, на території Закарпаття перебувають 4078 переселенців із тимчасово окупованих територій (із них 3797 осіб із Луганської та Донецької областей та 281 -- із Криму).

 

Регіональним штабом цілодобово проводиться прийом громадян, щоб вчасно вирішувалися проблемні питання, пов'язані з виплатами пенсій, взяття на облік, одержання довідки про тимчасове місцепроживання або перебування, забезпечення безкоштовними медикаментами, путівками на оздоровлення дітей і дорослих, отримання гуманітарної та інших видів допомог.

 

А представники облдепартаментів соціального захисту населення, охорони здоров'я, обласного центру зайнятості, управлінь державної міграційної служби, Пенсійного фонду та інші розповіли про ту багатогранну роботу, яку проводять ці структури, щоб налагодити достойне життя переселенців.

 

Насамкінець, повідомили з облДСНС, учасники цієї ділової розмови дали вичерпні відповіді представникам донецьких ЗМІ щодо адаптації до нових умов проживання на території Закарпаття тимчасово переміщених осіб.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України