В Ужгороді у засіданні регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, окрім представників установ та відомств, узяли також участь журналісти з Донеччини (на знімку).

Розглянуто низку питань, що стосуються пенсійного та медичного забезпечення переселенців, а також покращення їхніх побутових умов.
Як зазначив заступник начальника облуправління ДСНС Богдан Ількович, на території Закарпаття перебуває 4078 переселенців з тимчасово окупованих територій (з них 3797 осіб з Луганської та Донецької областей та 281— з Криму).
Регіональний штаб цілодобово проводить прийом громадян, щоб вчасно вирішувалися проблемні питання, пов’язані з виплатами пенсій, взяттям на облік, одержанням довідки про тимчасове місце проживання або перебування, забезпеченням безплатними медикаментами, путівками на оздоровлення дітей і дорослих, отриманням гуманітарної та інших видів допомоги.
А представники облдепартаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, обласного центру зайнятості, управлінь державної міграційної служби, Пенсійного фонду та інші розповіли про ту багатогранну роботу, яку проводять ці структури, щоб налагодити достойне життя переселенців.
Насамкінець, повідомили в облДСНС, учасники цієї ділової розмови дали вичерпні відповіді представникам донецьких ЗМІ щодо адаптації до нових умов проживання на території Закарпаття тимчасово переміщених осіб.

Закарпатська область.

Фото облДСНС.