Після річного ув’язнення у Нігерії на волю вийшли три українські моряки. Увесь цей час вони перебували під слідством за обвинуваченням у контрабанді нафтопродуктами.

14 членів екіпажу танкера «Anuket Emerald», серед яких було троє громадян України, перебували на рейді в місті Лагос у Нігерії. Моряків заарештували й обвинуватили в незаконному обігу нафтопродуктів. Українці заявляли про свою невинуватість.
Як повідомляють у Департаменті консульської служби МЗС України, до вирішення проблем моряків було залучено дипломатичні служби України в Нігерії та Великобританії, консульські посадовці посольства у Нігерії забезпечували консульський супровід у справі під час судових засідань і на етапі слідства.
За словами адвоката моряків, у лютому цього року за рішенням суду всю команду мали звільнити. Але напередодні слухання троє російських моряків — капітан танкера, його помічник та інженер судна, які також були членами екіпажу, зникли. Тому слухання не відбулися, а нігерійське правосуддя взяло решту членів екіпажу під варту. Однак у підсумку українських моряків все-таки вдалося звільнити.
«З радістю повідомляємо, що нарешті в результаті комплексних заходів, вжитих МЗС разом із компанією-судновласником, 25 березня цього року було звільнено й відправлено на батьківщину членів екіпажу судна «Anuket Emerald», — йдеться у повідомленні МЗС.

Одеська область.