Найбільш розповсюдженими торік на Чернігівщині були хвороби органів дихання, захворюваність на які становила 34,7 тис. випадків на 100 тис. населення. Про це повідомив обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя.

 

На кінець 2015 року під диспансерним наглядом перебували в області 918 тисяч хворих. Минулого року зареєстровано 733 тисячі випадків захворювань з уперше в житті встановленим діагнозом. Захворюваність серед жінок вища, ніж серед чоловіків.

 

Діагноз "активний туберкульоз" уперше в житті було встановлено 677 хворим. Захворюваність на цю небезпечну хворобу торік становила 65 випадків у розрахунку на 100 тис. населення.

 

Водночас на злоякісні новоутворення вперше в житті захворіли майже 4 тис. осіб, з яких 25 дітей віком до 17 років. Захворюваність на злоякісні новоутворення становила 371,1 випадка на 100 тис. населення.

 

Під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом у минулому році було взято 498 ВІЛ-інфікованих осібУ числі ВІЛ-інфікованих 77 дітей, - через ВІЛ-інфікованих матерів.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України