Голова Закарпатської ОДА закликає міську владу Ужгорода та Мукачевого виконати розпорядження про частковий демонтаж вивісок "Сбербанку Росії".

 

-- Стаття 8 Закону України "Про рекламу" забороняє використовувати у вивісках Державний герб України, зображення державних символів України та інших країн, міжнародних організацій, офіційні назви державних органів тощо, -- наводить слова Г. МОСКАЛЯ його прес-служба. -- Крім того, хочу нагадати, що 9 лютого 2015 року Ужгородська міська рада своїм рішенням визнала Росію країною-агресором, а так звані ЛНР та ДНР -- терористичними організаціями. Тому прошу ужгородську міську владу діяти у відповідності до законодавства та рішень міськради, а не шукати різні зачіпки, щоб не виконати розпорядження голови ОДА. Закликаю також Мукачівську міськраду на наступній сесії прийняти принципове рішення про визнання Росії країною-агресором.

 

Слід зазначити, що 11 березня голова ОДА Г. Москаль своїм розпорядженням рекомендував міським головам Ужгорода та Мукачевого демонтувати з вивісок "Сбербанк Росії" назву країни-агресора, залишивши слово "Сбербанк".

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України