Раптове квітневе тепло, коли термометр показує двадцять і більше градусів, -- найнебезпечніша пора, бо горить не лише сухе листя у стиглих великих лісах, а й трава у чагарниках і кущах.

 

Лісова підстилка загорілася у селі Завосине Великоберезнянського району, потім на території ДП "Великобичківське ЛМГ" поблизу села Косівська Поляна Рахівського району (на знімках). Пожежу гасили 30 осіб за допомогою техніки. А ось у селі Чорноголова Великоберезнянського району сталося загорання діючої лісосіки. Боротьбу з вогнем вели одне відділення ДПРЧ-2 та працівники лісгоспу -- загалом чотири одиниці техніки та 54 особи.

 

Фото прес-служби облДСНС.

 

Горіли чагарники і на вершині гори в лісових угіддях біля селища Вишкове Хустського району. Стихію приборкували рятувальники, лісники, особовий склад прикордонної застави села Яблунівка, мисливці, а також місцеві мешканці на чолі з вишківським селищним головою. Усього до боротьби з вогнем долучилися 37 осіб. Спільними зусиллями вони локалізували пожежу о 23:00 та ліквідували її о 00:45.

 

Тож пожежники просять дуже обережно поводитися з вогнем!

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України