Не тільки російська пропаганда в Росії, а й її адепти в Україні переконують, що в Росії жити так добре, що аж за край. Проте, схоже, росіяни почали на собі відчувати наслідки економічної та фінансової кризи, до якої скочується Російська Федерація. От тільки чи розуміють вони, що причинами цієї кризи є економічні санкції, спричинені недолугими політичними рішеннями російського керівництва? 

 

ЗМІ самої Росії намагаються не писати про негаразди в Росії. Ось про інших розповісти, прибрехавши та полякавши своїх обивателів, -- це залюбки. Втім, навіть за такої самоцензури та контролю медіа з боку влади, у місцевих російських ЗМІ подекуди з'являються матеріали, які характеризують життя у регіонах Росії, м'яко кажучи, не з кращого боку. 

 

Ось і в Брянській області, сусідній з Чернігівщиною, виявляється, далеко не все гаразд. І про це, хоч і обережно, але пишуть місцеві медіа. 

 

Скорочення виробництва, перспектива звільнення сотень робітників у Брянську, відключення газових котелень у розпал опалювального періоду -- це основні новини минулого тижня у брянських засобах масової інформації. Тільки у лютому цього року, наприклад, 157 організацій та підприємств у Брянській області заявили про наміри звільняти працівників. (підтвердження - http://regnum.ru/news/economy/2086254.html) 

 

Також у найближчі дні жителів Брянська чекає чергове -- третє за останні кілька місяців -- подорожчання маршруток. Про це йдеться у статті "В Брянске объявили о подорожании маршруток до 20 рублей", що розміщена на одному з місцевих сайтів. (http://bryansktoday.ru/2016040133752/society/V-Bryanske-ob-yavili-o-podorozhanii-marshrutok-do-20-rubley.html) 

 

Найдивніше, що в країні, яка є одним із найбільших експортерів газу, вже доводиться відключати газові котельні. У результаті без опалення та гарячої води залишилися багатоквартирні будинки та об'єкти соціальної інфраструктури (школи, дитячі садки та бібліотеки). Про таке повідомляє сайт http://www.bryansk.aif.ru

 

А ще у Брянську планують відкрити медичний витверезник. Поліції допомагатимуть місцеві дружинники. Тож, схоже, долати наслідки кризи будуть вже традиційними методами: алкоголем та залякуваннями. 

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Голос України