Остання сесія Закарпатської обласної ради, яка відбулася цього тижня, привернула неабияку увагу суспільства і деяких ЗМІ. Голова облради Михайло Рівіс вів її у звичному руслі, коли надійшло повідомлення про замінування адміністративної споруди. Співробітників облдержадміністрації й обласної ради з усіх шести поверхів попросили залишити кабінети. Поліція за допомогою службових собак шукала вибухівку. Але депутати на чергове «замінування» (а таке траплялося й раніше) ніяк не зреагували й продовжили пленарне засідання.

Присутніх зацікавили кілька моментів. Передусім стало відомо, що сесія працюватиме за новим регламентом і в режимі відкритого поіменного голосування з фіксацією позиції кожного депутата щодо будь-якого питання порядку денного. Також оприлюднили інформацію про нові кадрові призначення; про активізацію україно-угорської транскордонної співпраці у рамках Європейського об’єднання територіального співробітництва «Тиса»; поглиблення співпраці з регіонами Чеської Республіки. Зупинилися на аспектах підготовки до Дня добросусідства на україно-словацькому кордоні; змін до обласного бюджету; розробці порядку реформування газети «Новини Закарпаття» тощо.

Сесія також ухвалила звернення до Президента, голів парламенту й уряду та народних депутатів.

У зв’язку з цим очільник Закарпатської облради Михайло Рівіс сказав: «Ми неодноразово зверталися до вищих посадових осіб держави з тим, аби включити Закарпаття, як Львівську, Чернівецьку, Одеську та Волинську області, у схвалений Верховною Радою України «дорожній експеримент», який передбачає спрямування на ремонт автодоріг п’ятдесяти відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниці. Хіба через Закарпаття не йде транзит? Наші депутати просто не хочуть, щоб Закарпаття завтра стало великим селом. У нас нема органу управління поштою, залізницею — оце все ми й хотіли донести».

 

 

 

На знімку: під час сесії.

Фото надане прес-службою облради.